Üretim yönetiminde kantitatif teknikler ve verimliliğe etkisi - Emrem, A. Erdinç (My University, 1993)
Çalışmanın amacı. üretim yönetiminde kullanılan kantitatif tekniklerin verimliliğe etkisinin belirlenmesi ve tekniklerin Türkiye 'deki isletmelerde kullanım durumunu tespit etmektir. üç bölümden oluşan tezin.birinci ve ikinci bölümleri teorik açıklamalar.üçüncü bölüm ise tekniklerin kullanımıyla ilgili uygulamadan oluşmaktadır. Tezin birinci bölümünde, üret im ve verimlilik kavramları açıklanmış, ayrıca verimlilik artırma tekniklerine, verimlilik artırmada kant i tat ir tekniklerin rolüne ve verimliliğe etkileri açısından kantitatif tekniklerin sınıflandırılmasına yer verilmiştir. ikinci bölümde.üretim yönetiminde kullanılan kantitatif tekniklerin kısaca tanıtımına.uygulama aşamalarına ve kullanım yerlerine değinilmiştir. üçüncü bölümde ise. İstanbul Sanayi Odası'nın 1991 yılı rakamlarına göre belirlediği 500 büyük Türk sanayi isletmesi arasından seçilen 30 isletmede tekniklerin kullanım durumunu yansıtan bir uygulamaya yer verilmiştir. Bu araştırma sonunda.genel olarak kantitatir tekniklerin.isletmelerde fiilen kullanım oranının çok düşük olduğu saptanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1993
Keywords: Üretim yönteminde verimlilik; Üretim yönteminde kantitatif teknikler