Soğutma, havalandırma, nem alma sistemlerinin incelenmesi - Kılıç, Ezgi (My University, 2011)
Bir projenin hayata geçirilmeden önce hem enerji verimliliği, hem de mühendislik ekonomisi açısından incelenmesi gerekmektedir. Bu projede soğutma sistemi her iki yöntemle de incelenmiştir. Aynı zamanda soğutma sistemi hava soğutmalı sistemin yanında toprak kaynaklı sistem olarak da tasarlanmıştır. Tasarımlar hem kıs hem de yaz tasarım şartlarında gerçekleştirilmiş ve sistemler karşılaştırılmıştır. Tezin ilk bölümlerinde üç adet soğuk oda ve bir adet donmuş muhafaza odasının soğutma sistemi anlatılmıştır. Donmuş muhafaza odasında buz depolanmaktadır. Daha sonra buzlar büyük soğuk depoya alınarak şekillendirilmektedir. Diğer iki küçük oda ise airlock olarak kullanılacaktır. Büyük soğuk depoda havalandırma ve nem alma proseslerine gereksinim vardır. Soğutma, havalandırma ve nem alma sistemleri ayrıntılı olarak incelenmiştir. Daha sonra soğuk odaların tasarlanmış olduğu hava soğutmalı soğutma sistemi, toprak kaynaklı soğutma sistemi ile karşılaştırılmıştır. Sonuçlar tablolar ve grafiklerle belirtilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2011
Keywords: Soğutma yükü hesap yöntemi; Hava torbası (tekstil kanal); Vantilatör hücresi; Isı pompası; Nem alma; Toprak kaynaklı soğutma sistemi