Çok değişkenli pade yaklaşımları ve uygulamaları - Turut, Veyis (My University, 2007)
Diferensiyel denklem sistemlerinin çözümü için çeşitli nümerik metotlar mevcuttur. Bunlardan birisi de Padé yaklaşımlarıdır. Padé yaklaşımlarının genellikle bir çok nümerik metottan üstün olduğu bilinmektedir. Bu tezde, bu üstünlüğü göstermek için Padé yaklaşımları ve diferensiyel transform metodu(DTM) karşılaştırıldı. Bu karşılaştırma özellikle çok değişkenli Padé yaklaşımları ve iki boyutlu DTM arasında yapıldı. Bazı diferensiyel cebirsel denklemler(DCD) ve kısmi diferensiyel denklemler(KDD) iki boyutlu DTM ile çözüldü. Bu çözümlere ait tek ve çok değişkenli Padé yaklaşımları, DTM ile bulunan çözümlerle karşılaştırıldı. Sonuç olarak, tek ve çok değişkenli Padé yaklaşımlarının sırasıyla bir ve iki boyutlu DTM'den üstün bir yaklaşıma sahip olduğu görüldü.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Tek değişkenli Padé yaklaşımları; Çok değişkenli Padé yaklaşımları; Bir boyutlu diferensiyel transform metodu(DTM); İki boyutlu diferensiyel transform metodu(DTM); Kısmi diferensiyel denklemler(KDD); Diferensiyel cebirsel denklemler(DCD)