Meusnier teoremi yardımıyla yapılan bir tasvir hakkında - Karaşin, Nedret (My University, 1985)
Bu çalışmada yüzeyleri, üzerindeki eğriler vası tası ile karakteri ze eden Meusnier Teoremi kullanılmak suretiyle bir tasvir geliştirilmiştir. Meusnier teoremine göre bir yüzeyin herhangi bir adi noktasındaki düzlemsel kesitleri ile elde edilen eğ rileri arasında bazı bağıntılar vardır. Bu çalışmada, bu bağıntılardan yararlanmak sure-* tiyle, yüzeyden ayrılmış, eğriliği sabit olan veya ol mayan eğriler kullanılarak, Meusnier Teoremi ile yapılan tasvirde eğriler arasında özel bir perspektif afi nitenin varlığı bulunmuştur. Ani perspektif afinite olarak adlandırılan bu özel lik kullanılmak suretiyle yüzeylerin teşekkülü açıklanmış bulunmaktadır.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1985
Keywords: Meusnier teoremi