Bir sergileme platformu olarak internet ve Google art project örneğinin ülkemiz müzelerinde uygulanması - Dolunay, Ahmet (My University, 2014)
Displinlerarası etkileşim açısında bakıldığında, bir alanda ortaya konulan yenilik veya buluş, diğer bir bilim alanını olumlu veya olumsuz yönde etkilemektedir. Beşeri bilimler ve teknoloji alanında da bu yönde sıkı bir geçiş söz konusudur. Örneğin, iletişim teknolojisi alanında yapılan bir icat güncel hayatın bir parçası haline gelebilmektedir. Akıllı telefonların yaygın bir şekilde kullanılması veya internet ortamında sosyal medya ağlarının milyarları bulan üye sayıları da bu etkileşimin önemli örnekleri arasında gösterilebilir. Bilimsel araştırmalarda izlenen yöntemlerden biri, önce ilgili alanda yaşanan problemin her yönüyle tespit edilmesi, daha sonra da bu problemin çözümüne giden yolların test edilerek sonuca ulaşılmasıdır. Diğer bir araştırma ve geliştirme yöntemi ise farklı bir disiplinde ortaya konulmuş olan bir yeniliği başka bir bilim alanındaki araştırmacı ve akademisyenler tarafından yorumlanarak yeni kullanım alanları ortaya koymaları ile gerçekleşmektedir. "Bir Sergileme Platformu Olarak İnternet ve Google Art Project Örneğinin Ülkemiz Müzelerine Uygulanması" Başlığı altında yapılan bu tez çalışması da, bilgisayar teknolojisi temelinde geliştirilmiş internet, iletişim ve web sayfaları odağında ortaya konulan buluş ve yenilikleri plastik sanatlar alanının sergileme disiplinine uyarlama üzerine kurgulanmıştır. Yapılan araştırmalarla dünyada halen uygulanmakta olan bir modelin geliştirilerek ülkemiz müzeleri için uygulanması çerçevesinde gerçekleştirilmiştir.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2014
Keywords: Plastik sanatlar; Müzecilik; Ülkemizde müzeciliğin gelişimi; Sanat içerikli web sayfaları; Google Art Project