Bir eksantrik presin pasif titreşim kontrolü yöntemleri ile titreşim izolasyonu - Gürsoy, Demirhan Dinçer (My University, 2007)
Titreşim, bir mekanik sistemin hareketini ve konumunu tanımlayan büyüklük şiddetinin zamanla değişimidir. Bir eksantrik pres ağırlık merkezi olmayan bir noktadan tahrikli olup üç farklı titreşim hareketi oluşturmaktadır. Doğrusal bir yer değiştirmenin yanında, açısal kafa vurma ve yalpalama hareketleri oluşmaktadır. Bu üç harekette ayrı ayrı titreşimleri hesaplanmış ve her üç harekete göre inceleme yapılmıştır. Bu hareketlerin yanında zemine etki eden kuvvetinde değişimi incelenmiştir.Bu incelemeler üç farklı pasif titreşim kontrolü ile yapılmıştır. Bunlar, vizkoelastik sönümleme, dinamik absorber kullanımı ve histeretik sönümleme yöntemidir. Ayrıca Coulomb sürtünmesinin titreşim davranışları üzerindeki etkiside incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Titreşimin standartlardaki sınırları; Titreşimlerin izolasyonu