Kıvırma ve kaynak makinesi otomasyonu - Yıldız, Ahmet (My University, 2006)
Hızlı sanayileşme ve hızlı tüketimin bir sonucu olarak, farklı sınıflarda bulunan ürünlere olantalep her geçen gün artmaktadır. Bununla birlikte, ürüne erişme süresinin mümkün olduğuncakısa olması beklenmektedir. Dolayısıyla imalat sistemlerinde gelişmeler olması kaçınılmazdır.Günümüzde özellikle hata oranlarındaki hedeflerin sıfır olmasıyla hemen her işletmedemakineler kısmi ya da tam otomasyona geçiş süreci yaşamaktadır.Otomasyonun sanayiye girme süreci işçilik maliyetlerini düşürürken, dünya çapında birüretim hızı kazandırmakta ve 24 saat kesintisiz üretim yapma imkânı tanımaktadır. Örneğinkaynak otomasyonu kullanan otomotiv sanayisinde, kaynak emniyeti uluslararasıstandartlarda yapılırken, otomasyon yatırımının geri dönüş süresi, kapasiteyi tamkullanabilme miktarlarına göre oldukça kısalmaktadır.Bu çalışmada, otomobillerde kullanılan egzoz sistemini oluşturan, paslanmaz çelik borularınsac levhadan imal edilmesi ve TIG kaynak yöntemi ile kaynak edilmesi işlemlerininotomasyonu ele alınmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Mekanik sistemi; Hidrolojik sistem tasarımı; Pnömatik pistonu