İnsan kaynakları yönetiminde yetkinlik bazlı mülâkatın turn-over (iş gücü devir oranı) oranına etkisi ve bir uygulama - Oral, Merve (My University, 2008)
Gelişen iş yaşamında işe alımlarda rekabet sağlayabilmek, işe alınacak kişilerin işin pozisyonuna uygun yetkinliklere sahip olması giderek önem kazanmaktadır.İşe alım sürecinde kullanılacak olan yöntemlerin adayların niteliklerini en sağlıklı biçimde ortaya çıkarabilmelerine, kendilerini en doğru ve pratik şekilde ifade edebilmelerine hizmet etmesi gereklidir.Şirketin yapısına ve aranan pozisyona en uygun olan adayın seçilebilmesi, şüphesiz etkin ve her iki tarafın birbirini tanımasına olanak sağlayan mülâkat teknikleri ile mümkündür. Bu sayede şirketin bugününü olduğu kadar geleceğini ve imajını da doğrudan etkileyecek olan işten ayrılmaların ve/veya işten çıkarmaların da önüne geçilebilecektir.İş yaşamında her yönetici şirket içerisinde açık olan bir pozisyon için, en uygun adayı belirlemek ve uygun olmayanları elemek amacı ile iş başvurularını değerlendirerek görüşmeleri yürütmek durumundadır. Dolayısıyla, her yöneticinin bir `İnsan Kaynakları Yöneticisi' gibi düşünerek, yeni adaylarla görüşmelerini yetkinlik bazlı mülâkat biçiminde yerine getirmesi önem kazanmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2008
Keywords: İnsan kaynakları yönetimi; İş gücü deviri; Yetkinlik türleri