Aldehit Dekstran Sülfat'ın alfa-amilaz ve Mucor miehei rennet enzimleri ile suda çözünen kovalent konjugatlarının HPLC yöntemi ile incelenmesi - Özer, Hayrettin (My University, 2002)
Alfa-Amilaz ve Rennet enzimlerinin Dekstran Sülfat Aldehit ile suda çözünebilen kovalent konjugat oluşturma mekanizması ilk kez HPLC yöntemiyle incelendi. Çalışmada iki farklı dedektör (UV ve Refraktif İndeks) kullanıldı. Konjugasyon reaksiyonu farklı enzim-polimer oranlarında gerçekleştirildi. 0,5 - 30 aralığında oluşturulan homojen karışımlar kromatografîk analizde kullanıldı. Alman sonuçlara dayanılarak Dekstran Sülfat'ın her iki enzimle de suda çözünebilen kovalent konjugat oluşturma mekanizması incelendi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Amilaz; Rennet; HPLC; Refraktif indeks; UV; Konjugat