Toplu üretim planlaması ve bakım faaliyet kararlarının entegrasyonuna yönelik bir model tasarımı ve uygulaması - Taşkın, Selda (My University, 2003)
Bu çalışma sistematik olarak yedi bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünü takip eden, ikinci bölümde toplu üretim planlama yöntem ve amaçlan incelenerek, toplu planlamada karşılaşılan problemler üzerinde durulmuştur. Üçüncü bölümde, çeşitli bakım politikalarının ve bakım planlarının hedef ve özellikleri incelenmekte ve de belirli bir sistem dahilinde yürütülen bakım faaliyetlerinin yönetimi aldatılmaktadır. Dördüncü bölümde, toplu üretim planı modelinde kullanılacak, belirli bir bakım politikası kapsamında yürütülen önleyici bakım faaliyetleri ve bu faaliyetlerin özellikleri incelenmektedir. Önleyici bakım faaliyetlerinin, detaylı bir şekilde incelenmesindeki temel neden, bu faaliyetlerin makine operatörleri tarafından yürütülmesi ve dolayısıyla toplu seviyede üretim ile ortak işgücü ve zaman kaynaklarım paylaşmasıdır. Beşinci bölümde, öncelikle, önleyici bakım faaliyetleri dikkate alınarak oluşturulan toplu üretim planı modeli detaylı bir şekilde incelenmekte, daha sonra da modelin güvenilirliğinin kontrolünde kullanılan hipotez testi üzerinde durulmaktadır. Altıncı bölümde, bir önceki bölümde geliştirilen model, uygulamanın gerçekleştirildiği fabrikanın, belirli bir planlama dönemi için çalıştırılmakta ve de modelin toplam maliyete etkisi incelenmektedir. Çalışmadan elde edilen sonuçlar, yedinci bölümde ortaya konmuş ve tartışmaya sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Toplu üretim planlama fonksiyonu; bakım ve yönetim planlaması; önleyici bakım faaliyetleri