İnsan makine etkileşimi uygulaması - Ulu, Tayfun (My University, 2005)
Bu tez çalışmasında, insan makine etkileşimi ele alınmıştır. Etkileşimi sağlayan arayüzler incelenmiş ve alternatif bir arayüz olan eldiven arayüzünün uygulaması yapılmıştır. Bu arayüz direk olarak insan elinin hareketleri ile çalışmaktadır. Parmak eklemlerindeki açı değişimleri bükülmeye duyarlı flex sensörlerle ölçülerek bir mikro denetleyici aracılığı ile bilgisayar ortamına aktarılmıştır. Bilgisayara aktarılan veriler iki açıdan ele alınmıştır. Birincisi, kullanıcının el hareketleri ile çevre birimlerini kontrol edebilmesinin sağlanmasıdır, ikinci amaç ise parmak eklemlerindeki açıların bulunmasıdır. Bu açısal bilgilerin bulunmasında bir yapay sinir ağı türü olan çok katmanlı perception kullanılmıştır. Anahtar kelimeler: İnsan-Makine etkileşimi, arayüz, flex sensör, eldiven, yapay sinir ağı(YSA) vii
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Eldiven arayüzü ile insan makine etkileşimi uygulaması