Sürekli akımlı zincirli askılı konveyörlerin konstrüksiyonu ve yürütme dirençlerinin incelenmesi - Kenar, Serdar (My University, 1999)
Sürekli akımlı zincirli askılı konveyörler, sürekli iletim tekniği kullanılan işletmelerde seri üretim için önemli bir yere sahiptir. Tez araştırması içinde tip konveyörlerin konstrüksiyon yapılarına ve zincir çekme kuvvetinin hesaplanması için gerekli olan yürütme dirençlerinin incelenmesine ait çalışmalar yer almaktadır. İkinci bölümde sürekli akımlı zincirli askılı konveyör sistemlerinin iletim tekniğindeki yeri ve önemi, avantaj ve dezavantajlarından bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde ana başlıklardan birini oluşturan sürekli akımlı zincirli askılı konveyör sistemlerinde kullanılan elemanlar, teçhizatlar, bunların özellikleri ve seçim parametreleri ile işletme şartları detaylı bir şekilde incelenmiştir. Dördüncü bölümde sürekli akımlı zincirli askılı konveyör sistemlerinin boyutlandırılmasında, zincirin hareketi sırasında meydana gelen zincir çekme kuvvetlerinin hesaplama yöntemleri ele alınmıştır. Zincir çekme kuvvetlerinin tam ve doğru tayin edilebilmesi için gerekli olan yürütme dirençlerinin nasıl hesaplandığı gösterilmektedir. Beşinci bölümde ise, bu tip konveyör tesislerinde zincir çekme kuvvetlerinin tayininde çok kullanılan yaklaşık hesaplama metodları incelenmiş ve bunlar ile dördüncü bölümde bulunmuş olan teorik denklemlerin sürekli akımlı zincirtİNaskıh konveyör tesislerinde bulunması mümkün olan her çeşit hareket yollarının mevcut olduğu toplam 61 m uzunluğundaki deney tesisi üzerindeki sayısal uygulamalar yapılmış ve değerlendirilmiştir. Son bölümde altıncı tüm tezin içinde bahis konusu olan konuların önemli birkaç noktası ve yürütme dirençleri Ue Ugili bulgular yorumlamalar 3e verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1999
Keywords: Sürekli akımlı zincirli askılı konveyörler; Yürütme dirençlerinin incelenmesi