Sıvı sistemlerinin yapısal özelliklerinin moleküler dinamik yöntemi ile incelenmesi - Koşucuoğlu, Derya (My University, 2013)
Teknolojinin gelişmesi ile doğayı anlamakta kullandığımız yöntemler ve cihazlarda gelişti. Daha önce bir doğa olayını anlamak için onu fiziki bir sistemle modellerken, günümüzde bilgisayar ortamlarında sanal olarak modellemek mümkündür. Bu çalışma içerisinde, çok parçacıklı sistemleri incelerken en çok kullanılan yöntemlerden biri olan Moleküler Dinamik yönteminin ne olduğu, bu yöntemin nasıl kullanılabileceği, ne gibi sonuçlar elde edilebileceğine dair konulara yer verilmiştir. Moleküler Dinamik yönetiminin nasıl kullanılabileceği ile ilgili bilgi verildikten sonra da bu yöntem ile üç farklı sistem incelenmiş ve elde edilen sonuçlar, laboratuvar ortamlarında elde edilen sonuçlarla karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Moleküler dinamik; Sıvı-hal; NaCl; H2O; Argon; Simülasyon