Derecelenlendirilmiş halkalar ve 2-yutan quasi asalımsı modüller - Üregen, Rabia Nagehan (My University, 2017)
Değişmeli Cebirde ideallerin birleşimleri önemli yer tutmaktadır. İdeallerin ve modüllerin birleşimleri üzerine çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Tezin birinci bölümünde verilen literatür taramasının ardından ikinci bölümde derecelendirilmiş ideallerin birleşimleri incelenmiştir. Quartararo ve Butts’un u - halka olarak tanımladığı halkalarda ideallerin sonlu birleşimleri, derecelendirilmiş halkalar için yapılmıştır. Buna göre; R bir derecelendirilmiş halka ve I , R nin derecelendirilmiş bir ideali olsun...
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2017
Keywords: Derecelendirilmiş halka; Derecelendirilmiş u -halka; Derecelendirilmiş kompakt paketlenmiş halka; Derecelendirilmiş aralarında asal paketlenmiş halka; Derecelendirilmiş 2-yutan quasi asalımsı ideal; Asal alt modül; 2-yutan quasi asalımsı alt mod