Taşınabilir sistemlerde SIP sinyalleşmesi aracılığı ile VoIP istemci uygulaması - Gönen, Nazan (My University, 2008)
Kablosuz iletişim sistemlerin, kablolu iletişim sistemlerin yerini almaya başladığı günümüz haberleşme sektöründe, taşınabilirlik her geçen gün daha çok önem kazanmaktadır. Bu proje ile taşınabilir sistemlerde SIP sinyalleşmesi aracılığı ile bir VoIP istemcisi geliştirmek amaçlanmıştır.Bu uygulama, IBM' in geliştirmiş olduğu Eclipse geliştirme ortamında, J2ME platformunda, Sun WTK 2.5.2 emülatörü kullanılarak geliştirilmiştir. Sunucu ? istemci mimari yapısı temel alınarak tasarlanmıştır. Sinyalleşme SIP protokolü ile sağlanırken, gerçek zamanlı veri transferi RTP protokol yapısı oluşturularak sağlanmıştır.Bu projede, tasarlanan SIP ve RTP mimari yapısı ile istemci, hesap oluşturma, oturum açma, oturum kapatma, kişi listesini görünteleme, anında kişi durum bilgisi değişikliğini alma, kişi ekleme, kişi silme, hesap bilgilerini düzenleme, anlık ileti gönderebilme ve arama başlatma uygulamalarını gerçekleyebilmiştir.Anahtar Kelimeler: VoIP, SIP, RTP, J2ME, taşınabilir cihazlar
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2008
Keywords: VERİNİN KAPSÜLLENMESİ; KATMANLAR VE AÇIKLAMALARI; KODLAMA GECİKMESİ; PAKET KAYIP ORANI