Zaman planlama teknikleri ve bir uygulama - Renk, Timur (My University, 1994)
Bu çalışmanın amacı, hızla ve sürekli olarak gelişen günümüz Dönya'sında ayakta kalabilmek ve bu sürate yetişebilmek için tüm yöneticilerin farkında olduğu zaman kavramına, planlamaya ve bilimsel yaklaşımla zaman planlama tekniklerine bir kez daha dikkat çekmek, ortaya koymak ve açıklamaktır. Üç bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümü zaman kavramının önemini, etkileşimlerini, ikinci bölüm GANTT, CPM ve PERT' i içeren zaman planlama tekniklerini, üçüncü bölüm ise uygulamalı bir örneği içermektedir. Birinci bölümde zamanın önemi ortaya konarak nitelikleri, nicelikleri açıklanmış, zamanın stres, sorumluluk ve liderlik tipleri ile etkileşimleri ve yöneticilere tavsiyelere yer verilmiştir. İkinci bölümde GANTT, CPM, PERT metodları örnekler ile ortaya konarak açıklanmıştır. Üçüncü bölümde ise uygulamalı bir Örnek sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 1994
Keywords: Zaman planlama teknikleri; CPMpert