Tekil statik yük etkisindeki küresel kabukların doğrusal olmayan davranışı - Işık, Zeynep (My University, 2004)
Bu çalışmada, tekil statik yük etkisi altındaki küresel kabukların doğrusal olmayan davranışı incelenmiştir. Denge denklemleri, bünye denklemleri ve kinematik denklemlerden meydana gelen diferansiyel denklemler, sonlu farklar yöntemiyle doğrusal olmayan cebirsel denklemlere dönüştürülmüştür. İlgili doğrusal olmayan cebirsel denklemlerin Newton-Raphson Yöntemiyle sayısal çözümü yapılmıştır. Uygulanan tekil kuvvetin tepe noktasındaki çökmeye göre, değişim eğrileri çeşitli mesnet tipleri ve çeşitli kabuk yükseklikleri için çizilmiş ve karşılaştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: İnce dönel kabukların doğrusal olan ve doğrusal olmayan teorileri; Tekil kuvvet etkisi altındaki küresel kabuklara ait diferansiyel denklemlerin sonlu farklar yöntemiyle cebirsel denklemler haline getirilmesi