Türkiye`de seçme yerleştirmede psikoteknik uygulamaları ve iş tatmini üzerine etkisi - Ardıç, Anıl (My University, 2004)
Bu tez çalışması psikoteknik testlerin işgören tatmini üzerindeki etkisini ortaya çıkarmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda özel bir bankanın psikoteknik test ile işe aldığı işgörenler üzerinde bir araştırma gerçekleştirilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre psikoteknik testin işgörenin tatmin düzeyi ile anlamlı düzeyde ilişkisi olduğu ortaya çıkmıştır. İşgörenlerin genel tatmin düzeyi ile psikoteknik teste karşı tutumları arasında anlamlı düzeyde pozitif bir ilişki (r=0,43) saptanmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2004
Keywords: Piskoteknik kavramı; Seçme yerleştirme süreci ve piskoteknik