Yolcu/taşıt ferilerinin yaralı stabilite standartlarının sağlanması için yapılması gereken değişiklikler - Tuzcu, Cantekin (My University, 1998)
Bu çalışma RoRo ferilerinin stabilitelerinin değerlendirmesi için oldukça etkili bir yöntem sunmaktadır. Tez RoRo gemilerinin güvenliği problemlerinin yanında yakın zamanda yapılan çalışmalar ve getirilen kuralları olarak vermektedir. Stabilite ve güvenlik hesaplamalarında kullanılan yöntemlerden de kısaca bahsedilmektedir. RoRo yolcu ferilerinin standartlarının artırımı için kullanılan çözüm önerilerinin yaratılması ve karşılaştırılması için bir araştırma yapılmıştır. Çeşitli standart artırıcı dizayn ve işletim yöntemleri ve bunların gemi performansına olan teknik ve ekonomik etkilerinin değerlendirilmesi incelenmiştir. Bu çalışmada uygulanan yöntem, güvenlik seviyesinin değerlendirilmesi ve maliyet/güvenlik yönünden efektif çözümleri içermektedir, yöntem "Toplam Stabilite Değerlendirmesi" olarak adlandırılmaktadır. Geliştirilen yöntem bir RoRo ferisine uygulanmış ve elde edilen sonuçlar tartışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Stabilite standartları; Gemi stabilizesi hesaplama; Uluslararası stabilite kuralları; RoRo gemisi; SOLAS; Stabilite artırıcı uygulamalar; Stabilite standardı; Stockholm Antlaşması; Yaralı gemi stabilitesi