İnce dönel kabukların dönel simetrik yükler altında integrasyon matrisi yöntemi ile çözümü - Tümüne, Nihal (My University, 1996)
Bu çalışmada, dönel simetrik dış yük ve ısı değişimi etkisindeki dönel kabuk sistemlerin kesit tesirleri ve yer değiştirmelerinin integral matris yöntemiyle sayısal hesabı önerilmektedir. Bir bilgisayar programı hazırlanmış ve yöntem çeşitli problemlere uygulanmıştır. Birinci bölümde, integral matris yöntemiyle ilgili ön açıklamalar yer almaktadır. İkinci bölümde lineer kabuk teorisinden bahsedilmektedir. Üçüncü bölümde ince dönel kabuk diferansiyel denklemleri birinci dereceden adi diferansiyel denklemler şeklinde yazılmış ve integral matris yöntemiyle cebirsel denklem takımına dönüştürülmüştür. Dördüncü bölümde sayısal uygulamalar verilmiştir. Beşinci bölümde sonuçlar ve öneriler yer almaktadır. Eki 'de hazırlanmış olan bilgisayar programının kullanımı açıklanmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: İnce dönel kabukların lineer teorisi; İntegrasyon matrisi ile çözüm