Zaman-kesirli mertebeli non-lineer kısmi türevli diferensiyel denklemlerin nümerik çözümleri - Kurulay, Muhammet (My University, 2009)
Bu tezde, mertebesi zaman-kesirli olan nonlineer kısmi türevli diferensiyel deklemini varyasyonel iterasyon, homotopy perturbation, ayrışım ve diferensiyel dönüşüm yöntemleri ile yaklaşık olarak çözümlerini verdik.Bunun yanında, üç boyutlu kesirli mertebeden kısmi türevli nonlineer diferensiyel denklem sisteminin yaklaşık olarak nümerik çözümleri diferensiyel dönüşüm yöntemi ile hesaplanmıştır. Bu çözümler nümerik olarak hızlı yakınsamaktadır.Sonuç olarak, diferensiyel dönüşüm yönteminin kesirli mertebeden nonlineer kısmi türevli diferensiyel denklemlerin yaklaşık çözümlerini elde etmede çok etkili ve pratik bir yöntem olduğunu gösterdik.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2009
Keywords: Zaman-kesirli olan nonlineer kısmi türevli diferensiyel deklem; Varyasyonel iterasyon; Homotopy perturbation