Türkiye'de elektrik enerjisinin geçmişi, bugünü ve gelecek planlamaları - Sür, Birhan (My University, 2007)
Elektrik Enerjisinin ülkemizdeki konumunu incelediğimiz bu çalısmada, 1902 yılında ilkdefa elektrik enerjisi üretiminden, 2020 yılına kadar olusturulan üretim planlarına kadarkapsamlı bir arastırma yaptık.Talep tahminleri, üretim planları ve ihtiyaç duyulacak kapasite arttırımları hakkındayaptığımız çalısmada Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan, Elektrik Üretim A.S. `den veTürkiye Elektrik Dağıtım A.S'den ihtiyaç duyulan dökümanların toplanması konusundayardım aldık.Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de gelismisliğin en önemli göstergelerinden olanelektrik enerjisi kullanımının verimliliğine, elektrik enerjisi sektörünün ve yatırımcılarınyasadıkları bürokratik sorunlara ve mevcut sistemimizin yapısı ve nasıl daha faydalı bir halegetirilebileceğine değinip önerilerimizi sunmaya çalıstık.Son olarak gelismekte olan ülkemizde elektrik enerjisi geçmisini ,ekonomik verileringeçmisdeki değerleri ve büyüme hızlarını izleyerek, geçmisin ısığından faydalanıp gelecektene kadar güce ihtiyaç duyabileceğimiz hakkında yapay sinir ağlarını kullanarak tahminlerdebulunduk ve çalısmamızı noktaladık.Anahtar kelimeler: Elektrik enerjisi tarihi, talep tahminleri
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: TÜRKİYE’DE ELEKTRİK ENERJİSİ ÜRETİMİNİN GEÇMİŞİ; KALKINMA PLANLARINDA ELEKTRİK ENERJİSİ; ÜRETİM VE KAPASİTE PLANLARI