Karşılaştırmalı bir çalışma: Birleşmiş Milletlerin 11 Eylül 2001 öncesi ve sonrası terör politikaları - Fırat, Olcay (My University, 2010)
Bu tezin amacı 11 Eylül 2001 terör saldırılarının ardından günümüz dünyasının en ciddi ve en tehlikeli problemlerinden biri olarak kabul gören uluslararası terörizmle mücadelede uluslararası işbirliğinin önemini ortaya koymak ve böylesi bir işbirliğinin en önemli platformu olan Birleşmiş Milletlerin (BM) bu alandaki çalışmalarını incelemektir. Birleşmiş Milletlerin terörizmle mücadelede ana organlarından Genel Kurul ve Güvenlik Konseyi tarafından uluslararası terörizmle ilgili aldığı kararlarda 11 Eylül 2001’de yaşanan terör saldırılarının etkisi yine uluslararası hukukun temel araçlarından olan uluslararası sözleşmelerin terörizm ile ilgili olanlarına da değinilerek, ortaya konmuştur. Ayrıca uluslararası bağlamda terörizme ilişkin mevcut birtakım kavramsal güçlükler de irdelenerek, Birleşmiş Milletlerin 11 Eylül terör saldırıları sonrasında politikalarında meydana gelen değişimler incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2010
Keywords: Birleşmiş Milletler; Terörizm; 11 Eylül 2001