Etil silikat silisyum karbür plaka üretim parametrelerinin incelenmesi - Dönertaş, Kemal (My University, 2005)
Etil silikat bağlı refrakter üretimi tekrar üretilebilirlik, yüksek boyutsal hassasiyet, karmaşık şekilli parça üretilebilmesi, döküm parçasının yapısındaki homojenlik ve iyi son yüzey kalitesi gibi özelliklerinden dolayı tercih edilmektedir. Etil silikat bağlı refrakter çeşitli tipte ve boyuttaki nozullarda, çelik dökümünde sürmeli vana sistemlerinde, fırın parçalarında, potalarda ve yalıtkan parçalarda kullanılmaktadır. Bu çalışmada silisyum karbür tozlan bağlayıcı olarak etil silikat veya kolloidal silika kullanılarak şekillendirilmiş ve elde edilen numuneler farklı sıcaklıklarda (1100°C,1400oC,1500°C ve 1600°C) 2 saat süre ile sinterlenmiştir. Sinterlenmiş numunelerin üç nokta eğme mukavemeti, kütle yoğunluğu, gözeneklilik değerleri, sinterlemede boyut değişimleri incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Etil silikat; Kolloidal silika; Silisyum karbür