Fonksiyonel derecelendirilmiş Timoshenko kirişinin çeşitli sınır şartlarında dinamik analizi - Altınöz, Merter (My University, 2016)
Bu çalışmada, uzunluğu L, kalınlığı h, genişliği b olan, kalınlığı boyunca fonksiyonel derecelendirilmiş olan kiriş, Timoshenko kiriş teorisi kullanılarak, sonlu elemanlar yöntemiyle analiz edilmiş ve çeşitli sınır şartlarında dinamik davranışları gözlemlenmiştir. Her iki köşesinden düşey yönde yay ile mesnetlenmiş kiriş durumu ve hem yay hem de sönüm elamanlarıyla mesnetlenmiş kiriş durumu için frekans analizleri yapılmıştır. Ayrıca yay ile mesnetlenmiş kirişin orta noktasından uygulanan harmonik kuvvet altındaki dinamik analizi yapılmıştır. Geometrik özellik olan kiriş uzunluğunun kalınlığa oranının, malzeme özelliği olan üst ve alt malzeme elastiklik modülü oranının, kalınlık boyunca malzemenin nasıl bir değişim göstereceğini ifade eden kuvvet kanunu üstelinin, mesnet koşulları olan boyutsuzlaştırılmış yay katsayısı ve boyutsuzlaştırılmış sönüm katsayısının değişiminin kirişin dinamik davranışı üzerindeki etkileri araştırılmıştır. Elde edilen sonuçlar tüm bu parametrelerin kirişin frekans parametreleri üzerinde önemli bir etkisi olduğunu göstermektedir
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2016
Keywords: Fonksiyonel derecelendirilmiş kiriş; Timoshenko kiriş teorisi; Sonlu elamanlar yöntemi; Doğal frekans analizi; Harmonik analiz; Frekans parametresi