Viskoelastik dikdörtgen levhaların stabilitesinin 3. mertebeden gelişmiş plak teorisiyle analizi - Tekin, Ayfer (My University, 2006)
Bu çalışmada, mühendislik hesaplamalarında yaygın olarak kullanılan klasik Kirchhoff-LovePlak Teorisi ile 3. mertebeden geliştirilmiş Kromm Plak Teorisinin denklemleri kullanılarak, iki teori arasında kıyaslama yapabilmek amacıyla, dört kenarından basit mesnetli olarak ele alınan viskoelastik malzemeden hazırlanmış levha ve şerit-levhaların stabilitesi problemlerinin formülasyonu yapılmıştır. Bu amaçla, sayısal sonuçların elde edilmesi için gerekli algoritma yapılarak MATLAB ile programlanmıştır.t = 0 ve t = â değerleri için, tek eksenli ve iki eksenli yüklemelere maruz, farklı kalınlıklarda ve farklı elastisite modülü oranları için, şerit ve kare levhada meydana gelen kritik yük ve kritik zaman hesaplanmıştır. Ayrıca farklı viskoz malzeme parametrelerinin, kritik yük vekritik zaman üzerindeki etkisi incelenmiştir .Bu parametrelere bağlı olarak bulunan sayısal sonuçlar tablolar halinde verilerek, kullanılan iki teoriden biri olan, 3. mertebeden geliştirilmiş Kromm Plak Teorisinin çok daha hassas sonuçlar verdiği ve hem mühendislik hem de bilimsel hesaplamalarda göz önüne alınması gerekliliği tespit edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Viskoelastik plak-levha denklemleri; Plak teorileri ve stabilite denklemleri; Sayısal sonuçlar ve değerlendirmeler; Viskoelastisite; Kompozit malzeme; Plak teorileri