Doğalgaz boru hatlarının boyutlandırma ve güvenliği yönünden incelenmesi - Çelik, Sinan (My University, 1996)
Günümüz teknolojisinde gaz yakıtlar önemli bir rol oynamaktadır. Doğalgaz ekonomik ve verimli bir enerji kaynağıdır. Bu yüzden gelecek günler içinde kullanım alanının gittikçe büyümesi beklenmektedir. Böylece doğalgazın önemi bir kez daha vurgulanacaktır. Kamu ve endüstri doğalgaz ile yeni yeni tanışmaya başladı. Bundan başka doğalgazdan istifade etme yolları da her geçen gün artmaktadır. Doğalgaz boru hatlarını boyutlandırma ve güvenliği yönünden incelenmesi adı altındaki tezimde alçak.orta.yüksek basınçlı boru hatları, şebekeler, depolar, valflar, kompresörler, ayar cihazları gibi boru hat elemanlarına yer verdim.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1996
Keywords: Doğal gazın özellikleri; Şebeke hesapları; Doğal gazın nakil ve dağıtımı; Tüketim uçlarının dengelenmesi