Tek fazlı gerilim kaynaklı invertörlerin çıkış harmoniklerinin incelenmesi - Başaran, Çağatay (My University, 2007)
Bu çalışmada, Tek Fazlı Gerilim Kaynaklı çeşitli invertörlerin çalışma prensipleriyle beraberinvertör çıkışındaki sinyallerin harmonik analizleri yapılarak bu harmonikleri azaltmak veyaelemine etmek için uygun aktif ve pasif filtrelerin seçiminin nasıl yapılacağı hakkında bilgiverilmeye çalışılmıştır. Bununla beraber, çeşitli gerilim kaynaklı invertörlerin normal (karedalga sürme) ve PWM'li çalışma yöntemleri irdelenerek PWM'li çalışma modu için aktiffiltre sağlanmıştır. Her iki çalışma modu için invertör çıkışına LC pasif filtre de eklenerekharmonikler etkisi azaltılmaya veya yok edilmeye çalışılmıştır.Anahtar kelimeler: Tek fazlı gerilim kaynaklı invertörler, Harmonikler, PWM, Toplamharmonik distorsiyon, Aktif filtre, Pasif LC filtre
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: Tek Fazlı Tam Köprü Montajı; Kare Dalga Modülasyon Tekniği; Çift Kutuplu PWM Tekniği