Mikroişlemcili bir enerji analizörü uygulaması - Karademir, Kıyasettin (My University, 2007)
Bu çalışmanın ilk bölümünde veri toplama sisteminin temelini oluşturan sayısal ölçme yöntemleri açıklanmaktadır. Bu bölümde sayısal/analog dönüşümleri, ayrık işaret elde edilmesi, sayısal cihaz tipleri ve bunların teknik özellikleri üzerinde durulmuştur.Teorik çalışmanın kalbini oluşturan ikinci bölümde veri toplama sistemleri ve bunları oluşturan temel yapılardan biri olan örnekleme ve tutma yapısı üzerinde durulmuştur. Bu yapı günümüzde hemen hemen tüm ADC- DAC yapılarında kullanıldığından büyük öneme sahiptir. Burada örnekleme ve tutma yapısının gelişimi, devre yapıları, çoklu yapılarda kullanımı incelenmektedir.Üçüncü bölümde temel güç ölçme yapılarından, bunların uygulama tiplerinden ve ADE7756 entegresi kullanılarak gerçekleştirilmiş bir rms hesaplama örneğinden bahsedilmektedir.Bu çalışmanın son bölümünde ise DSP tabanlı 14 bit bir veri toplama sistemi uygulaması ile ilgili donanım ve yazılım konuları ele alınmaktadır.Anahtar kelimeler: Enerji analizörü, örnekleme teorisi, eş zamanlı örnekleme, veri toplama sistemleri.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2007
Keywords: SAYISAL CİHAZLARIN TEMEL TEKNİK KARAKTERİSTİKLERİ; VERİ TOPLAMA SİSTEMLERİNİN TEMEL PRENSİPLERİ; ÇOKLU KANAL VERİ TOPLAMA SİSTEMLERİÖRNEKLEME VE TUTMA DEVRELERİ