Binalarda zorunlu ısı yalıtım kurallarının uygulanabilirliğinin incelenmesi - Atayılmaz, H. Barış (My University, 2000)
Ülkemizde harcanan enerjinin en önemli kısmı, konutların ısıtılmasında harcanmaktadır.Bu da ısı yalıtımının hayatımızdaki önemini açıkça göstermektedir. Bu çalışmada ısı yalıtımının önemi, ülkemizdeki durumu belirtilmiştir. Ayrıca yeni TS 825 Binalarda Isı Yaktım Kuralları Standardı incelenip, eski standartlara ve Avrupa standartlarına göre farkları belirtilip, ülkemiz şartlarına uygunluğu araştırılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2000
Keywords: Binalarda ısı yalıtımı; Binalarda ısı yalıtımı uygulamasında izlenmesi gereken esaslar; Türkiye’de ısı yalıtımının durumu; Yeni ts 28 binalarda ısı yalıtım kuralları standardı; İdeal ısı yalıtım kalınlığı hesabı