Hilbert uzayında lineer operatörlerin yarı grupları ve bazı uygulamaları - Göçmez Mutlu, Reyhan (My University, 2004)
Bu çalışmada bir parametreye bağlı yan grupların özellikleri incelenmiştir. Özel olarak kompakt, Hilbert-Schmidt tipli ve analitik yan gruplar dikkate alınmıştır. Yan grupların yardımı ile bazı kısmi türevli diferansiyel denklemlerin çözüm formülleri elde edilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Banach uzayı; Hubert uzayı; Lineer operatör; Kapalı operatör; Yarı grup