Basit lineer modeller ve genelleştirilmiş ters matrislerin uygulanması - Demir, İbrahim (My University, 1994)
İstatistiğin büyük bir kısmı lineer modellerin oluşturulması ve regresyon analizinin incelenmesiyle uğraşmaktadır. Bizde bu çalışmamızda lineer modellerin genelleştirilmiş ters matrislerle çözümü ile ilgilendik. 1. Bölümde, lineer modelin tasarımı, en küçük kareler yöntemi ile söz konusu modelin lineer katsayıları olan ve nın elde edilmesi, varyans hesabı ve tahmini, lineer model için güven aralığı tahmini ile bir uygulama bulunmaktadır. 2. Bölümde ise, genelleştirilmiş ters matrisin tanımı, özellikleri, elde edilmesi, lineer modellere adapte edilmesi yer almaktadır. Sonuç kısmında tezin konusu kısa ve öz olarak anlatılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1994
Keywords: Basit lineer model; Genelleştirilmiş ters matris ve lineer modele uygulanması