Tavlama olayının alçak yoğunluklu polietilen (AYPE) AYPE+polipropilen polimer sistemlerinin dinamik - mekanik ve elektrik özelliklerine etkileri - Bozdoğan, Altan (My University, 2003)
Bu çalışmada, AYPE ve AYPE'nin karışımı olan AYPE+%20 PP Elyaf kompozitinin dinamik-mekanik ve elektrik özelliklerine tavlama sürecinin etkisi incelenmiş, mekanik ve elektrik yıpranma mekanizmaları mikrofotoğraflar ile gözlenerek tartışılmıştır. Tavlamadan sonra, yukarıdaki özelliklerin sıcaklığa bağlılığı incelenmiştir. Genelde, sıcaklığa bağlı olarak bu özelliklerin kötüleşmesi ve tavlama sürecine bağlı kalmaksızın mekanik ve elektrik yıpranmanın ana zinciri oluşturan atom ve moleküler arasındaki bağın kopmasıyla oluştuğu gözlenmiştir. Tez sonuçlan sanayide sentetik boru ve elektrik kablo üretim süreçlerine uygulanmaktadır. Son yıllarda, mekanik ve elektrik dayanıklılığı arttırmak için yapılan bu tür çalışmalar yaygın olarak tüm Dünya' da yapılmaktadır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Poliolefin; Sferolit; Termofluktuasyon