Sınıf öğretmenlerinin ilkokullarda yabancı dil öğretimine ilişkin görüşleri - Gönül, Salim (My University, 2020)
Bu çalışmada sınıf öğretmenlerinin ilkokullardaki yabancı dil öğretimine ilişkin düşünceleri, görüşleri, önerileri, gözlemleri ele alınmış ve bunlarla ilgili sonuçlar sunulmuştur. Çalışma, sınıf öğretmenlerinin okul öncesi öğretimde yabancı dil öğretimi konusundaki görüşlerini belirlemek amacıyla gerçekleştirilmiş, görüşme verilerine dayalı nitel yöntem kullanılarak yürütülmüştür. Sonuç olarak çalışmaya katılan sınıf öğretmenlerinin yabancı dil öğretiminin ilkokullarda ikinci sınıflardan itibaren yapılmasını genel olarak destekledikleri, yabancı dil eğitimine önem verdikleri, bununla birlikte yabancı dil yeterliklerinin istedikleri düzeyde olmadığı gibi sonuçlara varılmış ve çalışmayla ilgili detaylar ilgili bölümlerde sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, 2020
Keywords: Dil eğitimi ve yabancı dil öğretimi; Yabancı dil öğrenmeyi etkileyen faktörler; Çocuklara İngilizce öğretimi