İyi tanımlanmış emülsiyon polimerlerinin farklı emülgatörlerin değişen konsantrasyonları kullanılarak sentezi, karakterizasyonu, kolloidal, termal ve yüzey özelliklerinin incelenmesi - Kahraman, Ayça (My University, 2012)
Poli(vinil asetat-ko-bütil akrilat) lateksleri, küçük tane boyutlu ve dar tane boyut dağılımlı, istenilen/belirlenen Tg de (iyi tanımlanmış lateks) sentezlendi. Kopolimerizasyonlar 85:15 vinil asetat: bütil akrilat monomer oranında, koruyucu kolloid olarak N-metilol akrilamid, termal başlatıcı olarak amonyum veya potasyum persülfat, anyonik emülgatör olarak sodyum lauril eter sülfat veya sodyum dodesil benzen sülfonat, noniyonik emülgatör olarak 30 mol etoksilatlı nonil fenol kullanılarak yarı-sürekli metotla 700C de gerçekleştirildi. Elde edilen latekslerin kolloidal ve bu latekslerden elde edilen filmlerin termal ve yüzey özellikleri belirlendi. Bu özellikler üzerine, lateks sentezinde kullanılan emülgatör türü, kompozisyonu, toplam emülgatör konsantrasyonu, farklı zincir uzunluklu anyonik emülgatör kullanımı ve başlatıcı etkileri incelenerek iyi tanımlanmış lateks (İTL) lerin sentezi ve karakterizasyonu, elde edilen kopolimer latekslerin bazı özelliklerinin iyileştirilmesi, elde edilen sonuçlara göre iyi tanımlanmış latekslere yeni ve alternatif kullanım alanlarının önerilmesi gerçekleştirildi.
Tez (Doktora) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012
Keywords: Emülsiyon polimerizasyonu; İyi tanımlanmış lateks film; Vinil asetat-ko-bütil akrilat; Tane boyutu; Yüzey gerilim; Camsı geçiş sıcaklığı; Lateks filmlerin iletkenliği