Bi2 Te3 ve Sb2 Te3 içerikli bileşiklerin yapısal, mikroyapısal ve termoelektrik özelliklerin incelenmesi - Pişkin, Mehmet Burçin (My University, 2001)
Bu çalışmada yan iletken özellik taşıyan [Bİ2Te3J ve [Bİ2Te3-Sb2Te3J alaşımlarının üretim sonrası x-ray difraksiyonu ile yapılan incelenmiştir bunu takiben DTA-TG cihazından elde edilen eğrilerden gidilerek, alaşımların sıcaklık değişimi ile oluşan ekzotermik, endotermik reaksiyonlar, ağırlık artış ve azalışları belirlenmiştir numunenin SEM ile mikro yapıları hakkında bilgi edinilmiştir. Alaşımların içine % 5 Te fazlalığı ve % 0.1, % 0.2 oranlarda Nd ilavesi ile elde edilen yeni örnekleri mekanik ve elektrik özellikleri karşılaştırılarak sonuçlar tartışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Maksimum termoelektrik verimi; Termoelektrik batarya; Termojeneratörün termoelementlerinin şeması