Yanıcı malzemelerin depolandığı açık hava tank sahasında yangın söndürme sistemlerinin dizaynı - Özgür, Eylem (My University, 2004)
Bu araştırmada yangın sınıfları, bina dışı hortum sistemleri, sprinkler ve köpüklü yangın söndürme sistemleri, yanıcı ve parlayıcı sıvıların kullanımı ve depolanması, yangın suyu basınçlandırma sistemleri ve yangın suyu depolaması konularında genel olarak bilgiler verilmiştir. Yanıcı ve parlayıcı sıvı yangınlarının tanımı yapılarak, alınması gerekli yangın güvenlik önlemleri belirtildikten sonra, bu tür malzemelerin depolandığı bir açık hava tank sahasında olası bir yangın durumu için, yangın söndürme sistemlerinin dizaynı ve sistemin boyutlandırılmasına ait örnek bir uygulama yapılmıştır. Sistemin projelendirilmesi, ilgili hidrolik hesap yöntemleri kullanılarak yapılmış, kullanılacak malzemelere ait teknik kataloglar da yine ilgili firmalardan toplanarak, detaylı bilgi vermesi açısından en son bölümde sunulmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2004
Keywords: Parlayıcı & yanıcı sıvılar; Bina dış hortum sistemleri; Yangın söndürme sistemleri