LNG depolama sisteminin teknik ve ekonomik analizi - Ceyhan, Mustafa (My University, 1998)
Doğalgaz kullanımı kolay az tehlikeli atığının hava yönünden uygun olması sebebiyle her geçen gün önemi artan bir enerji kaynağıdır. Ancak taşınma maliyeti fazla olup, bu da kullanım öncesi maliyeti etkilemektedir.Doğalgaz LNG (Sıvılaştırılmış Doğalgaz ) haline getirilip sıvılaştırıldığı taktirde hacimsel olarak 600 kat küçülmektedir. Sıvı fazından gaz fazına getirmek pahalı bir yöntem olmasına rağmen tercih edilmektedir. Şu anda Dünyada kullanılan doğalgazm % 25 'i LGN ' dir. Gelecekte Türkiye ve Dünya açısından LNG ' nin önemi daha da artacaktır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Enerji ve doğalgaz; Dünyada ve Türkiye’de doğalgazın durumu; Doğalgazın kimyasal özellikleri; Doğalgazın kokulandırılması doğalgazın depolanması; Doğalgaz sıvılaştırma yöntemleri