1995-2010 yılları arasında enerji talebi ve alternatif enerji kaynaklarının irdelenmesi - Çelik, Mahmut (My University, 1997)
Bu tezde Türkiye'nin yakın gelecekte düşeceği kesin gözüyle bakılan enerji darboğazının sebep, sonuç ve çözümleri ile yurdumuzun mevcut enerji kaynaklarının durumu irdelenmiştir. İkinci bölümde yurdumuzun mevcut durumu gözler önüne serilmiştir. Üçüncü bölümde elektrik enerjisi durumumuz incelenmiştir. Dördüncü bölümde 1995-2010 yılları arasında oluşacak arz ve talep durumu incelenmiştir. Beşinci bölümde mevcut enerji kaynakları durumu, maliyetleri ve Türkiye şartlarındaki uygunlukları incelenmiştir. Altıncı bölümde, gelecekte oluşacak talep durumu ve bunun karşılanması yolları incelenmiştir. Yedinci bölümde, sektörlerin enerji talebi Sekizinci bölümde, incelenilen süreçte elektrik enerjisi arz ve talebi incelenmiştir. Dokuzuncu bölümde, bu talebin mevcutla veya yapılacak santrallerle karşılanabilme durumu incelenmiştir. Enerji darboğazını aşmakta, gerekli finansman problemi onuncu bölümde incelenmiştir. Yapılacak tasarruflar on birinci bölüm, özelleştirme tebdil on ikinci bölüm ve çevreye etki on üçüncü bölümde incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: Türkiye’de enerji; Elektrik enerjisi; 2010 yılına kadar Türkiye’de enerji arz ve talabi; Enerji arzı ve talebi