Karbotermal redüksiyon yöntemiyle ön şekillendirilmiş silisyum karbür üretim parametrelerinin incelenmesi - Balaban, Cihan (My University, 2005)
Günümüzde ileri teknoloji seramikleri endüstrisinde oldukça yaygın kullanılan (Si ve C) hafif elementlerden oluştuğu (Si ve C) ve kuvvetli kovalent bağ içerdiğinden, hafif düşük termal genleşme, yüksek termal iletkenlik, yüksek mukavemet ve yüksek sertlik gösterir. Polimer dönüşümü, gaz fazı sentezi ve karbotermal reaksiyonla silisyum karbür üretimi mümkündür. Bunlardan en ekonomik ve endüstride en çok kullanılan karbotermal reaksiyonla üretimdir. Bu çalışmada karbotermal reaksiyon ile kolloidal silika ve etil silikat bağlayıcı kullanılarak pirolize pirinç kabuğundan şekillendirilmiş numunelerle silisyum karbür sentezi yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Silisyum karbür malzemeler ve özellikleri; Silisyum karbürün kullanım alanları; Termodinamik irdeleme