Dünya tanker piyasası ve Türkiye piyasa koşullarına uygun kimyasal tanker araştırması - Bayar, Nazmi (My University, 2003)
Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de özel sektör yatırım yaparken geleceğe yönelik iş bulmada zorlanmayacak markette söz sahibi olacak yatırımlar yapmaya çalışmaktadır. Türkiye'de tanker piyasasında da aynı durum söz konusudur. Özel sektör yatırım yapmakta kararsız kalmakta yada inşaa aşamasında projede değişiklikler yapmak zorunda kalmaktadır. Bu çalışma ile yapılan anketler yardımıyla uzman görüşlerine başvurulup Çok Kriterli Karar Verme yöntemleri kullanarak tanker seçimi için çözüm bulunmaya çalışılmıştır. Çalışmada elde edilen diğer bir sonuç ile tanker piyasasına uygun sadece tanker boyutunu değil aynı zamanda tankerin teknik özelliklerine de ışık tutmaya çalışılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2003
Keywords: Denizcilik ve gemi inşaat piyasaları 2001; Çok amaçlı karar verme yöntemleri