Merkezi sistem ile kombi sisteminin maliyet ve işletme açısından ekonomikliğinin araştırılması - Kazanç, Ayk Nurhan (My University, 2002)
Günümüzde teknoloji ilerledikçe, insanların daha konforlu yaşam şartlarına daha ekonomik olarak sahip olabilmeleri amacı doğrultusunda, ısıtma tesisatında çeşitlilikler oluşmuştur. Topluluk içinde yaşamanın gerekliliği olarak binalarda çoğunlukla 90' H yıllatın basma kadar merkezi ısıtma sistemleri kullanılmış, ancak insanların ekonomik bağımsızlık istemeleri sonucu ile kombili sistemler ortaya çıkmış ve yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu çalışmada, ısıtma tesisatında kullanılan cihazlar ayrıntılı olarak incelenmiş, tesisat kurulurken gerekli olan tüm pratik bilgiler verilmiş, örnek bir binanın merkezi ve kombili ısıtma tesisatı projeleri hazırlanarak iki farklı sistemin ekonomiklik analizleri yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2002
Keywords: Merkezi ısıtma sistemleri; Doğal gaz kazanları kazanların geri dönüşümü; Brülörler ısıtıcı elemanlar genleşme kapları borular; Kolektörler valfler kazan daireleri; Dolaşım pompaları-sirkülasyon pompaları