Bir mikrodalga transistör için uydurma devrelerinin analitik gradyantları ile potansiyel karakteristiklerine uygun sentezi - Demirel, Salih (My University, 2005)
g=(7$NWLI PLNURGDOJD HOHPDQ NDUDNWHUL]DV\RQX YH JHQLÃº EDQWOÃ PLNURGDOJD NXYYHWOHQGLULFLVLWDVDUÃ PÃ KDEHUOHÃºPH PÂ KHQGLVOLÃ·LQLQ HQ |QHPOL LOJL DODQODUÃ QGDQ ELUL ROPD\D JÂ QÂ PÂ ]GH GHGHYDP HWPHNWHGLU g]HOOLNOH PLNURGDOJD NXYYHWOHQGLULFLVL WDVDUÃ PÃ QGD VLVWHP SHUIRUPDQVÃ QÃ HQ X\JXQ ÃºHNOH VRNPDN DPDFÃ LOH ELUoRN PRGHUQ QÂ PHULN \|QWHP NXOODQÃ OPDNWDGÃ U %X\|QWHPOHUGH JHQHOOLNOH ELU oDOÃ ÃºPD EDQGÃ ER\XQFD ND]DQo *7 Â ]HULQGH \RÃ·XQODÃºÃ OÃ UNHQ JLULÃºX\XPVX]OXÃ·X 9L JÂ UÂ OWÂ IDNW|UÂ ) oÃ NÃ Ãº X\XPVX]OXÃ·X 9RXW JLEL GLÃ·HU SHUIRUPDQV |OoÂ NÃ VWDVODUÃ KHVDED DOÃ QPD] 'LÃ·HU WDUDIWDQ ÂµHQ X\JXQ ÃºHNOH VRNPDÂ¶ LÃºOHPL VLVWHPLQ SHUIRUPDQVPRGHO SDUDPHWUHOHULQH \Â NVHN GHUHFHOL QRQOLQHHU EDÃ·Ã POÃ ELU LÃºOHPGLU $VOÃ QGD ELU HQ X\JXQÃºHNOH VRNPD VÂ UHFLQGH DNWLI HOHPDQ IL]LNVHO OLPLWOHUL YH\D GD ) 9L *7 YH EDQW JHQLÃºOLÃ·L %SHUIRUPDQV |OoÂ OHUL DUDLOLÃºNLOHUL ELOLQPHNVL]LQ LVWHQLOHQ ) 9L *7 GHÃ·HUOHUL ÂµUHIHUDQVÂ¶ GHÃ·HUWDNÃ PÃ RODUDN YHULOHELOLU )DNDW EX )UHT 9Ã¸UHT *7UHT Â oOÂ VÂ QÂ Q X\XPVX]OXÃ·X QHGHQL LOH HQX\JXQ ÃºHNOH VRNPD VÂ UHFL VÃ N VÃ N EDÃºDUÃ VÃ ]OÃ NOD VRQXoODQDELOLU dDOÃ ÃºPDGD EX HQJHOOHUL DÃºPDNDPDFÃ \OD |QFH NXYYHWOHQGLULFLGH NXOODQÃ ODQ DNWLI HOHPDQÃ Q SRWDQVL\HO SHUIRUPDQVNDUDNWHULVWLNOHUL HOGH HGLOPLÃº YH EX NDUDNWHULVWLNOHU LOH KHGHI X]D\Ã WHÃºNLO HGLOHUHNNXYYHWOHQGLULFL LoLQ RSWLPL]DV\RQ LÃºOHPL JHUoHNOHÃºWLULOPLÃºWLU.XYYHWOHQGLULFL\L SRWDQVL\HO SHUIRUPDQV NDUDNWHULVWLNOHULQH HQ X\JXQ ÃºHNLOGH WDVDUODPDN LoLQLON DÃºDPDGD X\GXUPD GHYUHOHULQLQ DQDOLWLN JUDG\DQWODUÃ LOH KDWD IRQNVL\RQODUÃ IDUNOÃ LNL\DNODÃºÃ POD WHÃºNLO HGLOPLÃºWLUÃ¸NLQFL DÃºDPDGD EX IRQNVL\RQODUÃ IDUNOÃ LNL PHWRWOD RSWLPL]DV\RQ SURJUDPÃ QD VRNXS HQ X\JXQ=/ SDUDPHWUHOHUL EXOXQPXÃºWXU6RQ RODUDN RSWLPL]DV\RQ VRQXFX EXOXQDQ GHYUH HOHPDQODUÃ LOH EÂ WÂ Q GHYUH DQDOL] HGLOPLÃº YHVRQXoODU ELU SURIHV\RQHO VLPÂ ODV\RQ SDNHWL LOH NDUÃºÃ ODÃºWÃ UÃ OPÃ Ãº YH PDNXO RODUDN X\JXQ ROGXÃ·XJ|VWHULOPLÃºWLU$QDKWDU .HOLPHOHU 0LNURGDOJD .XYYHWOHQGLULFL 7UDQVGÂ VHU *Â o .D]DQFÃ *LULÃº 96:5*Â UÂ OWÂ )DNW|UÂ +DWD )RQNVL\RQX
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2005
Keywords: Mikrodalga Kuvvetlendirici Optimizasyonu; Mikrodalga Kuvvetlendiricisi Gerçeklenebilir Tasarım; Transistor performans karakterizasyonu