Sitrik asit üretiminde verim üzerine bazı poliollerin etkisi - Tokatman, Ali Kortay (My University, 2001)
Aspergillus niger uygun ortamda yüksek verimde sitrik asit üretebilen bir küf mantarıdır. Bu çalışmada, A.niger tarafından sitrik asit üretme yöntemlerinden, Yüzey kültür, derin kültür ve yer değiştirme yöntemleri karşılaştırıldı. Derin kültür yönteminin en uygun olan yöntem olduğuna karar verildi. Bazı poliollerin sitrik asit üretiminin verimi üzerine etkisi incelendi. Sorbitol ve mannitol' ün sitrik asit verimi üzerinde olumlu etkisi gözlendi. Xylitol' de ise benzer bir etki saptanmadı.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: Sitrik asit; Sitrik asit birikiminin biyokimyası