Taşıtlardaki yakıt sarfiyatına etki eden faktörlerin nümerik ve deneysel yöntemle incelenmesi - Sunam, Cenk (My University, 1998)
Bu tezin amacı taşıtlardaki yakıt sarfiyatına etki eden faktörlerin bilgisayar vasıtasıyla incelenip etkilerinin açığa çıkarılmasıdır. Taşıtta yakıt sarfiyatına etki eden birçok faktör vardır. Bu faktörler ayrı ayrı incelenip sonuçlan irdelenmiştir. Tezin hazırlanması esnasında seçilmiş olan motorun performans eğrilerine ihtiyaç duyulmuş ve deneysel sonuçlar veri olarak bilgisayar programında kullanılmıştır. Bu veriler, yolda yapılan deneysel sonuçlar ile karşılaştırılmıştır ve arasındaki farkların nedenleri araştırılmıştır. Tezin sonuçlarından yola çıkarak bir taşıtta yakıt sarfiyatının azaltılması için alınması gereken önlemlerin ne oldukları bulunmuştur. Araç yapısı, motor performansı, ve sürücü gibi gruplara ayrılarak bu guruplar altında yakıt sarfiyatının azaltılması için gereken önlemler oluşturulmuştur
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1998
Keywords: Motor karakteristikleri; Taşıta etki eden dirençler ve hareket diyagramları; Yakıt harcanışını etkileyen faktörler; Enterpolasyon