Antiperovskit mangan karbid sistemlerin üretimi ve manyetik özelliklerinin incelenmesi - Yorulmaz, Fatma İrem (My University, 2012)
AXMn3 (X=Karbon,Bor,Nitrojen, A=Sn,Ge,Zn) şeklindeki Mn temelli antiperovskitler süper kritik yüksek manyetik direnç (GMR), geniş magnetokalorik etki (MCE), negatif termal genleşme gibi özellikler gösterdiğinden manyetik soğutma teknolojisi gibi teknolojik uygulamalar için ilgi çekici malzemelerdir. Bu yaklaşım altında bu tez çalışmasında GaCMn3 sistemi ile çalışılmış ve manyetik soğutma teknolojisinde kullanıma alternatif olabilecek optimum şartlar ve sisteme katkılanacak elementlerin manyetik özelliklere etkisi incelenmiştir. Bu sistemlerin manyetik özellikleri SQUID (Sample Quantum...) yapısal karekterizasyonu için x-ışını kırınım desenleri XRD ile incelenmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2012
Keywords: Antiperovskit; Negatif termal genleşme; Manyetokalorik etki; Mangan kabrid