Darboux çatılı regle yüzeylerin karakteristik özellikleri - Saçlı, Gülsüm Yeliz (My University, 2013)
Bu tezde Darboux çatılı regle yüzeyler ve karakteristik özellikleri konu alınmıştır. Çalışma beş temel bölüm ve iki ek bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde literatür i ve tezin amacı verilmiştir. İkinci bölümde tezin bütününde kullanılacak olan temel kavramlar anlatılmıştır. Üçüncü bölümde ise regle yüzeyler ele alınmıştır. Tezin orijinal kısmı olan dördüncü bölümde ise regle yüzeylerde Darboux çatı tanımlanmış ve Darboux çatıya bağlı olarak regle yüzeyin karakteristik özellikleri incelenmiştir. Yüzey üzerindeki Darboux çatısı ile Frenet çatısı arasındaki ilişki verilmiştir. Beşinci bölümde ise çalışmanın genel i ile birlikte bundan sonraki çalışmalar ile ilgili yol gösterilmiştir. Tezin ilk ek kısmı EK-A da üçüncü bölümde temel bilgi olarak kullanılan parametreli uzay hareketleri, EK-B'de ise tezin tamamı ile ilgili temel analiz bilgileri verilmiştir.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2013
Keywords: Öklid uzayı; Eğri; Yüzey; Regle yüzey; Darboux çatı