Susuz ortamda poliakrilamid üzerine tiyofen'in elektrokimyasal polimerizasyonu - Mutoy, Ali Serkan (My University, 1997)
Poliakrilamid ile (PAA) kaplanmış platin elektrot yüzeyinde tiyofen'in elektrokimyasal polimerizasyonu susuz ortamda (asetonitril) gerçekleştirildi. Değişik konsantrasyonlarda elde edilen poliakrilamid (PAA) + politiyofen (PT) filminin yapısı Taramalı (Scanning) Elektron Mikroskop, FTIR Spektrum, DSC ve DTG ile açıklandı. Buna göre oluşan PAA + PT filmine ait, üst yüzey bağlantılı kırık yüzey fotoğrafında, PAA yüzey üzerinde homojen olarak tiyofen monomerinin polimerleşmediği gözlendi. Yüzey topografyası ve tane morfolojisi fotoğrafında simetrik ve eşit boyutta veya dağınık ve eşit boyutta taneciklere rastlanmadığı gözlendi. Her iki fotoğraftaki yapıya göre (PAA + PT) filmi kopolimer değil, blend bir malzeme olduğu anlaşıldı. Bu blend filmdeki tanecik boyutu poliakrilamidin platin elektrot yüzeyindeki kalınlığına bağlıdır. Elde edilen değişik konsantrasyonlardaki filmlerin iletkenliği iletkenlik formülü ile hesaplandı. %25-30 PAA + %70-75 PT içeren filmlerin en yüksek iletkenliği gösterdiği gözlendi.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 1997
Keywords: Polimerler; Elektrokimyasal yöntem; Siklovoltametre