Çelik hal yapılarında uygun kesit araştırılması - Karaca, Avşar (My University, 2001)
Çelik yapılar konusunda hazırlanan Yüksek Lisans tezinde, aynı fiziksel ortamda bulunan ve aynı etkilere maruz kalan, dolu gövdeli ve kafes sistem olarak teşkil edilen iki sistemin özellikle ekonomikliği göz önünde bulundurularak karşılaştırılması yapılmıştır. Üç bölümden oluşan çalışmada, birinci ve ikinci bölümlerde sistemlere etkiyen yükler hesaplanmış ve bu yükler allında açıklığı ve yüksekliği değişen sistemlerin bilgisayar programı yardımıyla statik analizi yapılmıştır. Daha sonra sonuçlar standartlara göre çözümlenerek kesitler tayin edilmiştir. İkinci ve üçüncü bölümün sonunda sistemlerin m2 ağırlıkları ve boya alanları tablolaştırılmıştır. Son bölümde bu tablolaştırılmış sonuçlar çeşitli yönleriyle irdelenmiş ve bazı tespitler yapılmıştır.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2001
Keywords: A grubu çözümler; B grubu; Çelik yapılar