Çimento silosunun statik ve dinamik analizleri - Hüner, İbrahim (My University, 2006)
Silolar ve bunkerler ile ilgili Türkçe kaynak yok denecek kadar azdır. lgili Türk StandardıTS 6989 1989'da yayımlanmıştır. 1992 yılında .T.Ü. İnşaat Fakültesinde ders notlarının genişletilmesi biçiminde çıkan Betonarme Silo ve Bunkerler kitabından yararlanılmıştır. Bu tezde ayrıca Söke'de 1996 yılında inşa edilmiş Söke çimento silosunun modal analiz yöntemine göre SAP2000 programında hesabı yapılarak boyutlandırılmıştır. Hesaplarda silonun kendi ve malzeme ağırlığı her elverişsiz durum için dikkate alınmış, ayrıca sıcaklık faklarından doğan gerilmelerde dikkate alınmıştır. Sonuçta siloya ait gerilmeler ve momentler hesaplanmış, bu gerilme ve momentlere karşı gelen donatılar bulunmuştur.
Tez (Yüksek Lisans) - Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, 2006
Keywords: Silolar ve bunkerler; Betonarme siloların hesap esasları; Sonlu elemanlar yöntemi